Za dobrovoljno služenje vojnog roka prijavilo se 151 lice

Veliki odziv, u ovoj godini još jedan oglas

Za dobrovoljno služenje vojnog roka prijavilo se 151 lice

Na oglas Ministarstvo odbrane Crne Gore za prijem na dobrovojno služenje vojnog roka prijavilo se 151 lice ili čak tri puta više od broja koji je predviđen oglasom, obajvili su iz tog Vladinog resora.

Oglas je objavljen 21. januara i trajao je 15 dana. Na oglas su mogli da se prijave crnogorski državljani, djevojke i mladići starosti od 18 do 25 godina.

Nakon što bude izvršen proces selekcije kandidata, očekuje se da dobrovoljne vojnikinje i vojnici počnu sa obukom sredinom marta, u Centru za obuku u Danilovgradu.Tokom ove godine biće objavljen još jedan oglas za dobrovoljno služenje služenje vojnog roka -  naveli su iz Ministarstva odbrane.

Dobrovoljno služenje vojnog roka po prvi put se uvodi u Crnoj Gori.

Ovako veliki odziv već na prvi oglas premašio je sva očekivanja i čini realnom projekciju da to bude dugoročni projekat sa dalekosježnim značajem u afirmaciji VojskaCrneGore i Ministarstva odbrane -  naglašavaju iz Ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.