Ispravljanje istorijske nepravde: Počela procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama
Marković i princ Nikola Petrović

Ispravljanje istorijske nepravde: Počela procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama

Procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama počela je po nalogu predsjednika Vlade Duška Markovića te su u skladu sa tim 7. februara izdati urbanističko-tehnički uslovi za taj objekat, objavila je Vlada Crne Gore.

Podsjetili su da je izgradnja Zelenog dvorca na Bajicama je obaveza koja proizilazi iz Zakona o statusu potomaka dinastije Petrović Njegoš, te će se uz saglasnost princa Nikole Petrovića Njegoša u najkraćem roku pristupiti izradi projektne dokumentacije.

"Realizacija tog projekata ali i postupak prenošenja posmrtnih ostataka dinastije u Crnu Goru, doprinijeće ispravljanju istorijske nepravde koja je prije vijek učinjena dinastiji Petrović Njegoš", ističe se u Vladinom saopštenju.

Na nedavnom sastanku sa princom Nikolom, premijer Marković je istakao da je ispunjavanje obaveza prema potomcima dinastije Petrović Njegoš državno pitanje.

Ocjena princa da Vlada ukazuje poštovanje porodici Petrović i istoriji Crne Gore dodatno podstiče na efikasnije ispunjavanje zakonskih obaveza prema dinastiji.

"Raduju najave princa Nikole Petrovića Njegoša o većem prisustvu i intenziviranju aktivnosti u Crnoj Gori i uvjereni smo da će se uz podršku Vlade afirmisati istorijske i tradicionalne vrijednosti koje baštini naša država", zaključuje se u saopštenju Vladine službe za odnose sa javnošću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.