Predstavnici crkvene opštine darivali krv; Pejić: Odbacimo samoživost i sebičnost
Fot:CK BP

Akcija u Bijelom Polju

Predstavnici crkvene opštine darivali krv; Pejić: Odbacimo samoživost i sebičnost

Predstavnici Srpske pravoslavne crkvene opštine i Bratstva pravoslavne omladine u Bijelom Polju danas su dobrovoljno dali krvi.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Bijelo Polje i Klubom DDK.

Akciji se odazvalo ukupno 34 davaoca, a krv je dalo njih 24, ostali su vraćeni zbog povišene temperature, gripa, kao i rijetke krvne grupe i oni će ovu dragocjenu tečnost donirati na poziv Crvenog krsta ili Kluba DDK.

Koordinator Crvenog krsta Mašan Živković istakao je da Opštinska organizacija Crvenog krsta i Klub DDK Bijelo Polje, tradicionalno u saradnji Crkvenom opštinom početkom godine organizuju akciju.

,,Ovo je jedna od brojnih akcija koje se organizuju tokom godine i nas raduje što je iz godine u godinu broj davalaca veći. Kada govorimo o broju davalaca u našem gradu moramo istaći da je prošla godina bila izuzetno uspješna i da je povećan broj uzetih jedinica krvi. U ovoj godini planiramo da sprovedemo preko 20 akcija, kako bi obezbijedili dovoljne količine krvi za sve naše sugrađane kojima je ona potrebna. Kako znamo da krv nema alternativu i ne može ga proizvesti ni jedna fabrika, osim čovjek. Od čovjeka čovjeku.", naveo je Živković.

1

Naglašava da je u pitanju neprocjenjiva vrijednosti a tako malo dobre volje je potrebno da naši sugrađani, pacijenti nikada ne čekaju krv, već krv pacijenta.

"Ja bih se zahvalio svim dobrovoljnim davaocima koji ovim činom pokazuju svoju humanost, brigu o svojim sugrađanima, spasavaju živote. Pripadnici Crkvene opštine iz godine u godinu pokazuju o kakvim humanim ljudima se radi i ja im se u ime svih građana kojima je ova dragocjena tečnost potrebna zahvaljujem, jer su oni stvarni heroji. Ostale pozivam da slijede ovaj primjer". istakao je Živković.

Protojerej Darko Pejić istakao je da su današnjom akcijom učinili dobro djelo i apelovao na mlade da daruju krv, jer se kako je naglasio, na taj način uče davanju u današnjem vremenu samoživosti i sebičnosti.

"Nije zgoreg to malo odbaciti od sebe i učiniti nešto dobro za zajednicu jer se čovjek osjeti korisnijim”, kazao je Pejić.

Dodao je da ovakvim akcijama pokazuju brigu za sugrađane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.