Porodicama sa najmanje dvoje djece subvencije za kupovinu kuće i automobila, ko ima 4 djece ne plaća porez
Viktor Orban

Orbanove mjere za imigracije

Porodicama sa najmanje dvoje djece subvencije za kupovinu kuće i automobila, ko ima 4 djece ne plaća porez

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je nove subvencije za sve žene koje se udaju prije 40. godine, kao i nove pogodnosti za novovjenčane parove i porodice.

"Sve manje i manje djece se rađa u Evropi. Što se tiče Zapada, njihov odgovor je imigracija. Za svako dijete koje nedostaje, trebalo bi da se nađe novo i tek onda će brojevi biti na mjestu. Ali nama nisu potrebni brojevi. Nama su potrebna mađarska djeca", rekao je u svom obraćanju naciji Orban.

On je najavio novi program u sedam tačaka koji će donijeti nove pogodnosti za novovjenčane parove i porodice. Nove mjere će omogućiti porodicama koje imaju najmanje dvoje djece da dobiju subvencije za kupovinu kuće, kao i za kupovinu automobila.

Žene koje imaju najmanje četvoro djece imaće mogućnost da ne plaćaju lični porez na dohodak. Žene mlađe od 40 godina koje se udaju prvi put, imaće mogućnost da dobiju subvencije od deset miliona forinti (36.000 dolara), rekao je Orban.

Trećina tog duga se otpisuje kada žena rodi drugo dete, a nakon trećeg, dug se u potpunosti opisuje.

"To je odgovor za Mađare. Ne imigracija", rekao je Orban.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.