Američki general otkazao posjetu Kosovu zbog takse
Ramuš Haradinaj

Američki general otkazao posjetu Kosovu zbog takse

Komandant Nacionalne garde Ajove general-major Timoti Ora otkazao je posjetu Kosovu, jer premijer Kosova Ramuš Haradinaja odbija da suspenduje takse na srpske i proizvode iz BiH, prenose prištinski mediji.

Zvaničnici američke Ambasade u Prištini obavijestili su komandanta Kosovskih bezbjednosnih snaga Rahmana Ramu da je otkazana posjeta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, kada se obilježava 11 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova, prenosi portal "Koha".

U pismu, koje je Rama poslao predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju, navodi se da je na sastanku sa vojnim atašeom SAD general-majorom Kristoferom Konorom obaviješten da je otkazivanje posjete generala Ora "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donijela Vlada Kosova".

Konor je upozorio Ramu da će obuke, edukacije i vojne posjete biti poništene narednih dana ako kosovska vlada ne razmisli o svojoj odluci.

Tačijev savjetnik Ardijan Arifaj potvrdio je da je Rama u pismu naveo da SAD razmatraju i neke druge mjere i da je posjeta Ora otkazana zastoja u dijalogu sa Srbijom.

Srna

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.