Prošle godine za 11 mjeseci osam silovanja
Foto: Ilustracija

Prošle godine za 11 mjeseci osam silovanja

U Crnoj Gori je za prvih 11 mjeseci prošle godine registrovano osam krivičnih djela silovanje, saopšteno je iz Uprave policije.

"Kada se sagleda period od prethodnih pet godina, krivičnih djela silovanje najmanje je počinjeno 2016. kada su registrovana dva, a najviše 2017. deset", kazali su agenciji MINA iz Uprave policije.

2013. bilo je četiri krivična djela silovanje, 2014. i 2015. po pet.

Navodi se da je Uprava policije za period od 11 mjeseci prošle godine registrovala osam krivičnih djela silovanje.

Iz policije su objasnili da je jedno od osam krivičnih djela bilo po nepoznatom počiniocu, koji je kasnije identifikovan i djelo je rasvijetljeno, dok je za ostalih sedam osumnjičeno lice bilo poznato.

"U navedenom periodu kao izvršioci krivičnih djela silovanje nisu registrovani maloljetnici. U svim registrovanim slučajevima počinioci ovih krivičnih djela su procesuirani nadležnom tužilaštvu", naveli su iz Uprave policije.

Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.