Pržena jaja utiču na zdravlje srca
Foto: Ilustracija

Opasnija za žene nego za muškarce

Pržena jaja utiču na zdravlje srca

Istraživanja su pokazala da kod pripadnica nežnijeg pola, koje u velikoj mjeri jedu prženu hranu, postoji veći rizik od prerane smrti i srčanih oboljenja nego što je to slučaj sa muškarcima.

Ubrzan tempo života, nažalost, podrazumjeva i sve češće konzumiranje brze i masne hrane. Stručnjaci upozoravaju da bi to naročito trebalo da izbjegavaju žene!

Istraživanja su pokazala da kod pripadnica nježnijeg pola, koje u velikoj mjeri jedu prženu hranu, postoji veći rizik od prerane smrti i srčanih oboljenja nego što je to slučaj sa muškarcima. Žene koje jednom dnevno konzumiraju takav obrok imaju osam odsto veći rizik da im se to dogodi.

Prema rezultatima istraživanja, koji su objavljeni u časopisu Britiš medikal žurnal, riba i piletina su najčešće pržene namirnice.

Žene koje dnevno pojedu jednu ili više porcija pržene piletine imaju 13 odsto veći rizik od prerane smrti, ali statistika nije na njihovoj strani ni kada je opasnost od srčanih oboljenja u pitanju (12 odsto), u odnosu na osobe koje ne praktikuju takav način ishrane.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.