Uhapšene tri osobe zbog sumnje da su izazvali požare na dva vozila i imovini pravnog lica
ilustracija

Uhapšene tri osobe zbog sumnje da su izazvali požare na dva vozila i imovini pravnog lica

Barska policija lišila je slobode tri lica, N.G. (21), B.M. (21) i N.R. (19) iz Bara, zbog sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, dok se dva od ova tri lica sumnjiče za još jednog takvo krivično djelo. Krivična djela počinjena su izazivanjem požara na vozilima i imovini, a izvršena su na štetu dva fizička i jednog pravnog lica.

Ova tri lica su kako je saopšteno iz Uprave policije, kako se sumnja, 29.januara 2019. u Sutomoru, po prethodnom podijeljenim ulogama, opservirali lokciju gdje su se nalazila dva parkirana kombi vozila a za koja su ova lica vjerovala da pripadaju licu N.S. iz Sutomora.

"Oko 04.00 časa N.G. je, sumnja se, prvo polio benzinom a zatim izazvao požar na prednjoj regiji vozila „VW Transporter“, u vlasništvu Lj.K. iz Peći, a požar je zahvatio i kombi vozilo u vlasništvu N.S. Za to vrijeme N.R. i B.M. su, kako se sumnja, vršili opservaciju prilaznih puteva licu mjesta, nakon čega su se svi udaljili koristeći alternativne puteve u cilju izbjegavanja video nadzora i njihove identifikacije", saopšteno je iz policije.

Osim zbog ovog krivičnog djela, a nakon uvida u spise predmeta i izjašnjenja vještaka za PEH, službenici CB Bar su nadležnom tužiocu podnijeli i krivičnu prijavu protiv dva od ova tri osumnjičena lica, N.G. i N.R. 

"Ova dva lica su, kako se sumnja,  u Baru, 21.01.2019. godine oko 02,00 časa, zapaljivom tečnošću polili betonsku podlogu objekta ove firme a potom inicirali požar nakon čega su pobjegli. Prisebnošću radnika obezbjeđenja navedeni požar, koji je prijetio da zahvati imovinu ove firme, je lokalizovan", navodi se u saopštenju.

Tri navedena lica lišena slobode su privedena nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da su počinila dva krivična djela izazivanje opšte opasnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.