Policajac pronađen u lokvi krvi: Tragaju za Edinom Gačićem zbog teškog ubistva
Gačić lijevo, Begić desno, foto: S. Saletović/Avaz

BiH

Policajac pronađen u lokvi krvi: Tragaju za Edinom Gačićem zbog teškog ubistva

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića jer postoji osnov sumnje da je počinio teško ubistvo, potvrdila je portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

Edin Gačić i dalje je najtraženija osoba u BiH, a potraga za njim proširena je na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

On se tereti za ubistvo Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica koje je izvršeno u ponedjeljak te za ubistvo policajca Mahira Begića sinoć u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Uviđaj na mjestu ubistva službenika Federalne uprave policije Mahira Begića je nastavljen jutros, a policija je potragu za Gačićem proširila na mnogo šire područja od mjesta Suhodol, prenosi Srpskainfo.

Kako saznaje Klix sve policijske snage FUP-a i MUP-a KS su podignute kako bi se što prije pronašao ubica.

Podsjećamo, na lokalitetu Suhodol, kod Tarčina, u blizini Objekta za edukaciju kadrova Federalnog MUP-a sinoć je ubijen policajac.

On je bio pripadnik FUP-a, koji je osiguravao taj objekat.

Policajac je pronađen u lokvi krvi, kada je kolega došao da ga smijeni na straži.

On je do dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći podlegao, sa strahovitim povredama koje su mu nanesene, vatrenim oružjem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.