Snijeg na sjeverozapadu Pacifika: Zatvorene plaže na Havajima
Foto: Tanjug/AP

Stanovnici se obradovali

Snijeg na sjeverozapadu Pacifika: Zatvorene plaže na Havajima

Na Pacifičkom sjeverozapadu, napadao je snijeg, a stanovnici su to proslavili odlaskom na lokalna brda „naoružani“ skijama i sankama.

U nekim oblastima Pacifičkog sjeverozapada, to jest teritorijama na zapadu Sjeverne Amerike omeđenim Tihim okeanom na zapadu i, grubo, Stjenovitim planinama na istoku, napadale su velike količine snijega, a meteorolozi najavljuju nove padavine početkom nedjelje, prenosi AP.

Kako se navodi, u pojedinim djelovima udari vjetra su bili oko 40 kilometara na sat, a zvaničnici Havaja su upozorili stanovnike da budu spremni i na poplave, kao i da budu spremni za eventualnu evakuaciju.

Sajt Havaji njuz objavio je da su do daljeg zatvorene plaže i nacionalni parkovi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.