Evo koliko košta najtraženija estetska intervencija povećanje grudi u CG

Evo koliko košta najtraženija estetska intervencija povećanje grudi u CG

Žene i muškarci oduvijek su težili da budu ljepši, drugačiji. Danas taj cilj osim uz pomoć kozmetike dostižu primjenom metoda kojima mogu uvećati grudi i usne, podići kapke, dobiti prćast nosić, ispeglati bore, ukloniti salo sa stomaka.

Poznati plastični hirurg u Crnoj Gori, dr Žarko Borović za Pobjedu kaže da žene najčešće žele da povećaju grudi, koriguju kapke, a popularni su i tretmani botoksom i hijaluronom.

“Povećanje grudi kod žena je najčešća intervencija koja se radi, zatim smanjenje i podizanje grudi. Od češćih intervencija kod žena je i zatezanje stomaka, takozvana abdominoplastika, liposukcija raznih djelova tijela, korekcija kapaka i nosa. Kod muškaraca su najčešće korekcije kapaka, korekcija klempavih ušiju i liposukcija. Od neinvanzivnih procedura iz oblasti estetske hirurgije su tretmani bora botoksom i hijaluronom i uvećanje usana”, kazao je Pobjedi dr Borović.

On dodaje 90 odsto njegovih pacijenata čine žene, međutim, kako naglašava, njegovu kliniku “Danica” sve više posjećuju muškarci.

“Svakako su žene najčešći pacijenti, jer imaju više problema zbog kojih se mogu javiti, posebno kada je riječ o grudima, te o visećem stomaku koji je povezan sa trudnoćom. Priroda žene, kao i njena anatomija značajno se razlikuje od muške što svakako daje mogućnost da ima više estetskih problema. Kada su u pitanju muškarci, ranije su se sa većim ustručavanjem javljali, međutim, u posljednje vrijeme i ti tabui su razbijeni. Dolaze zbog raznih problema od klempavih ušiju do tretmana botoksa”,  objašnjava on.

Prema njegovim riječima, žene su odlučnije, znaju što žele,dok muškarci, i kad odluče da urade neku korekciju, kolebljivi su i imaju više straha.

Dr Borović kaže da njegovi pacijenti intervencije najčešće rade da bi se bolje osjećali u svojoj koži i popravili samopouzdanje. Zato nerijetko, nakon što im poveća grudi, čuje komentar da je preporođena.

“Primijetio sam, pogotovo kada je riječ o uvećanju grudi, psihičko stanje pacijenta se značajno poboljša nakon operacije. Njihove prve riječi kada dođu na kontrolu nakon tri dana su doktore, ja sam sada druga žena”,  ističe dr Borović.

Veliki broj pacijenata, navodi on, dolazi sa realnim željama i očekivanjima. Ali ima i onih koji pretjeruju.

“Ne može se od svakih grudi napraviti nešto što pacijent želi, svake grudi su posebne i različite. Veoma je pogrešno kada dođu sa fotografijama raznih starleta i kažu da žele grudi kao njihove, najčešće takve pacijente odbijam. Krajnji rezultat veoma zavisi od prirodnog stanja grudi, postoje limiti i ograničenja. Moj posao je da svakog upozorim na očekivani rezultat i šta mogu da očekuju. Ne ispunjavam želje pacijentima, one sa kojima se ja ne slažem, ne radim ih. Cilj mi je da nešto izgleda prirodno i lijepo”,  jasan je dr Borović.

Na pitanje da prokomentariše to što sve češće srijećemo mlade djevojke koje su očigledno pretjerale sa uvećanjem usana, sagovornik Pobjede ističe da nije riječ o bezazlenoj intrevenciji kako to na prvi pogled izgleda.

“Ako su ubrizgale prirodnu supstancu hijaluron, to ne predstavlja veliki problem, jer se nakon godinu resorbuje i usne se vrate u prirodno stanje. Nekad se desi da ubrizgaju trajni preparat koji može biti štetan. Kada žele naknadno smanjenje, a najčešće žele, to onda podrazumijeva velike i komplikovane hirurške intervencije”,  objašnjava on.

Kada je riječ o cijenama, najtraženija intervencija povećanje grudi košta 2.500 eura, dok je za korekciju kapaka potrebno izdvojiti 800 eura.

“Korekcija ušiju košta 800 eura, tretman hijaluronom je 250 eura, a botoksom od 200 do 500 eura. Zatezanje i podizanje grudi sa implantatima je dosta skuplja intervencija jer je neuporedivo veća i kompleksnija, a i mogućnost komplikacija je veća od samog uvećanja gruda”,  ističe dr Žarko Borović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.