Specijalno državno tužilaštvo odbacilo 316 prijava

Prošle godine

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo 316 prijava

Specijalno državno tužilaštvo je prošle godine odbacilo skoro četvrtinu prijava od ukupnog broja predmeta koje su imali u radu.

Prema podacima SDT-a, od 1.351 krivične prijave koje su bile u radu, Specijalno državno tužilaštvo je tokom 2018. godine odbacilo krivične prijave protiv 316 punoljetnih učinilaca, prenosi Dan.

Najveći broj krivičnih prijava, odnosno 287, odbačen je u odnosu na učinioce krivičnih djela visoke korupcije.

Kao neosnovane su ocijenjene 254 prijave za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, 13 za isto krivično djelo u sticaju sa krivičnim djelom stvaranje kriminalne organizacije, 14 za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, kao i tri prijave za isto krivično djelo u sticaju sa krivičnim djelom stvaranje kriminalne organizacije.

Odbačene su i dvije prijave za krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi i jedna za krivično djelo primanje mita.

"Za krivična djela protiv izbornih prava iz Glave XVI Krivičnog zakonika Crne Gore krivična prijava je odbačena za jedno lice, za krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju iz čl.186 Krivičnog zakonika Crne Gore. Za krivično djelo terorizam iz čl. 447 Krivičnog zakonika Crne Gore odbačene su dvije prijave. Za krivično djelo pranje novca iz čl. 268 Krivičnog zakonika Crne Gore odbačena je jedna prijava", pokazuju podaci o radu SDT-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.