Princ Filip predao vozačku dozvolu zbog saobraćajne nesreće
Princ Filip, foto: Rojters

Nema više vožnje

Princ Filip predao vozačku dozvolu zbog saobraćajne nesreće

Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete Druge, predao je svoju vozačku dozvolu, objavila je u subotu Bakingemska palata, nekoliko nedjelja nakon što je 97-godišnjak učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je jedna žena povrijeđena.

"Nakon pažljivog razmatranja Vojvoda od Edinburga donio je odluku da dobrovoljno preda svoju vozačku dozvolu", navodi se u saopštenju.

"Lend rover" kojeg je vozio princ Filip, sudario se prošlog mjeseca s drugim automobilom na javnom putu u Norfolku.

Ema Ferveder je tom prilikom zadobila prelom ručnog zgloba, dok je princ Filip ostao nepovrijeđen, iako se njegov automobil prevrnuo.

Princ se kasnije izvinio Emi, okrivljujući za sudar sunce koji mu je zaklonilo pogled i priznao da je "potresen" incidentom.

"Želio bih da znate koliko mi je žao što sam učestvovao u nesreći", napisao je Filip u pismu objavljenom u britanskom "Sandej Miroru".

Portparol Bakingemske palate potvrdio je za Si-En-En da je pismo poslao Filip.

Poslije ove saobraćajne nezgode, suprug britanske kraljice nije optužen ni za kakav prekršaj i nastavio je da vozi.

Čak je viđen za volanom svog novog "lend rovera" svega dva dana nakon tog incidenta, a novi model "frilendera", u kojem je princ viđen na mjestu vozača, isporučen je u Sandringem dan poslije sudara, preneo je Bi-Bi-Si.

Saobraćajna nezgoda u kojoj je princ Filip učestvovao podstakla je na društvenim mrežama raspravu o tome da li bi starije osobe trebalo da voze.

U skladu s aktuelnim britanskim zakonom, vozači stariji od 70 godina moraju da se podvrgnu sistematskom pregledu kako bi produžili vozačku dozvolu. 

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.