Najbrži razvod ikad: Razveli se tri minuta nakon vjenčanja
Foto: Ilustracija

Najbrži razvod ikad: Razveli se tri minuta nakon vjenčanja

Novopečeni mladenci u Kuvajtu nedavno su postali poznati jer su imali najkraći brak u državi. Odlučili su da se raziđu samo tri minuta nakon vjenčanja.

Naime, prošlog mjeseca kuvajtski mediji su objavili bizaran slučaj para koji je završio svoj brak prije nego što je izašao iz sudnice u kojoj je sklopljen.

Nakon što su potpisali bračni ugovor ispred sudije, izlazili su iz objekta, a mlada se navodno spotakla i pala.

Umjesto da joj pomogne, njen muž je počeo da je vrijeđa nazivajući je glupom. To je navodno bilo previše za mladu ženu, tako da se okrenula, ušla u sudnicu i zamolila sudiju da je razvede od muža. Bili su u braku samo tri minuta. Sudeći po kuvajtskim medijima, ovo je bio najbrži razvod u istoriji države i vjerovatno cijelog svijeta.

Vijest o ovom razvodu postala je popularna na Tviteru prije nekoliko dana. Komentari ismijavaju par zbog trošenja vremena sudije, ali neki misle da je mlada pravilno postupila.

"Ako ju je mladoženja tako brzo nakon sklapanja braka počeo da je vrijeđa, ko zna šta bi uradio kasnije", napisala je jedna osoba.

Drugi komentar je glasio: "Ako se ovako ponaša na početku, bolje je što ga je ostavila", a još jedan korisnik je na Tviteru prokomentarisao da je brak bez poštovanja propao već na samom početku.

Neki sumnjaju da je mlada jednostavno tražila razlog da se brzo razvede, što mnogima ima smisla zbog tradicije sklapanja brakova iz interesa, koja je prisutna u Kuvajtu.

N.N.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.