CG dobrosusjedskom politikom i privrženosti vrijednostima UN primjer drugima
Brajović sa Espinozom

Brajović u Njujorku

CG dobrosusjedskom politikom i privrženosti vrijednostima UN primjer drugima

Crna Gora predvodi evropske integracije Zapadnog Balkana, koje predstavljaju najbolji garant stabilnosti i razvoja, ocijenio je tokom susreta sa predsjednicom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Marijom Espinozom u Njujorku predsjendik parlamenta Ivan Brajović.

Brajović je prenio spremnost Crne Gore da konstruktivno i aktivno doprinosi realizaciji prioriteta UN, ističući značaj saradnje sa UN sistemom u cilju ispunjavanja međunarodnih obaveza, zaštiti i promociji ljudskih prava,  kao i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. 

"Predsjednica Espinoza je tokom razgovora istakla značaj uloge nacionalnih parlamenata u implementaciji UN politika, i naglasila da UN visoko cijene ulogu Crne Gore koja svojom dobrosusjedskom politikom i privrženosti vrijednostima UN predstavlja primjer drugima.Sagovornici su se saglasili o neophodnosti jačanja efikasnog multilateralizma, koji može da odgovori savremenim izazovima u skladu sa osnovnim principima UN.  U tom kontekstu posebno je bilo riječi o strukturnoj reformi UN u cilju revitalizacije i modernizacije Organizacije u cilju postizanja potrebnih kompromisa o pitanjima od globalnog značaja.  U vezi sa nedavno postignutim sporazumom između Makedonije i Grčke, sagovornici su zajednički ocijenili da samo aktivno učešće svih strana u regionu, uz podršku međunarodne zajednice, može dovesti do obezbjeđivanja održivih rješenja i dugoročne stabilnosti i mira", saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Posjetu SAD  Brajović je zaključio sastankom sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika u Njujorku, među kojima su bili predstavnici „Fondacije Gusinje“, „Euro Gusinje“, „21. maj Njujork“, „Bošnjački savez Crne Gore u Njujorku“, „Golf klub Montenegro“ i „Primorje Bar“.

Sastanaksadijasporom31

Foto:skupstina.me

Brajović je istakao značaj redovnih kontakata sa dijasporom radi razgovora o pitanjima od značaja za iseljenike, kao i jačanja saradnje u mnogim oblastima u cilju ravnomjernog regionalnog razvoja Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.