Nikada više sredstava za infrastrukturni razvoj sjevera,  opštine da daju doprinos

Donošenje planske dokumentacije među Vladinim prioritetima

Nikada više sredstava za infrastrukturni razvoj sjevera, opštine da daju doprinos

Kabinet predsjednika Vlade u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma obezbijediće neophodnu podršku u donošenju planske dokumentacije koja je osnov za realizaciju razvojnih projekata na Sjeveru – zaključeno je na sastanku sa predstavnicima opština Sjevernog regiona i Uprave javnih radova, koji je organizovan u Kabinetu premijera Duška Markovića.

Stavljanje u fokus blagovremenog donošenja planske dokumentacije kao uslova za uspješno sprovođenje razvojnih politika potvrda je da Vlada razumije potrebe gradova i lokalnih zajednica sa Sjevera, ocijenjeno je na sastanku.

Iz premijerovog kabineta ističu da nikada nije bilo više sredstava za infrastrukturni razvoj sjevera i zemlje u cjelini.

Zbog toga je, dodaje se, potrebno da i opštine daju doprinos realizaciji Vladinih razvojnih politika.

"Uz našu podršku, opštine koje se suočavaju sa izazovima donošenja planova, u narednom periodu uklopiće planska dokumenta u važeći normativni okvir", poruka je Kabineta premijera Duška Markovića.

Dy9KyfBX0AA4e2T1

Sa sastanka

Kabinet predsjednika Vlade neposredno će nadgledati proces usaglašavanja nedostajuće planske dokumentacije sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma. Nedostatak planske dokumentacije ne smije biti ograničenje za razvoj Sjevera, zaključeno je na sastanku.

Sastanku su prisustvovali predsjednici ili predstavnici opština Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak kao i direktor Uprave javnih radova.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.