Trifunović: Knežević će moliti da se vrati u Crnu Goru
Darko Trifunović

Pritisak usmjeren ka destabilizaciji vlasti

Trifunović: Knežević će moliti da se vrati u Crnu Goru

Univerzitetski profesor i stručnjak za bezbjednost Darko Trifunović, kaže da je hibridni rat koji se vodi protiv Crne Gore, preko Duška Kneževića, dijela medija, opozicije, nevladinih organizacija, usmjeren isključivo ka izazivanju međusobnih sukoba i osvajanje vlasti nasilnim putem.

Trifunović za Vikend novine ističe da takav način "psihološko propagandnog pritiska može biti veći izazov za crnogorske institucije od pokušaja terorizma u oktobru 2016. godine".

Za odbjeglog biznismena Kneževića kaže da će moliti da se vrati u Crnu Goru, kada se otvori istraga o njegovim poslovima na Kipru, gdje je, kako poručuje Trifunović, ostavio pustoš i vrlo revoltirane građane i poslovne partnere koje je prevario i koji mu to neće oprostiti.

Njegova banka na Kipru je zatvorena zato što Duško Knežević, dodaje Trifunović, po uzoru na mnoge ruske tajkune, nije mogao da dokaže porijeklo unijetog novca.

Dodaje da je suština hibridnog rata izvrtanje realnosti, psihološko propagandno dejstvo protiv civilnog stanovništva.

"U tim dejstvima želi se izvrnuti realnost, poluistine predstaviti istinama, plasirati neistine…Suština je da osvojite misli građana preko tih hibrida koje ubacujete u društvo, a to su tajni agenti, eksponentni različitih službi, to su spavači koji u određenom trenutku, na pritisak tastera niotkud, prave haos u državi. To su određeni mediji, nevladine organizacije finansirane iz fondova Putinovog Soroša Malofejeve, Fonda Gorčakov, njemačkih organizacija iza kojih stoji Gasprom i ko zna ko još", poručio je Trifunović.

Izvor: Vikend novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.