Knežević - Markoviću: Počinjem saradnju  sa stranim medijskim kućama, budite svjesni rizika po Crnu Goru
Duško Knežević

Knežević - Markoviću: Počinjem saradnju sa stranim medijskim kućama, budite svjesni rizika po Crnu Goru

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević je reagovao na jučerašnji odgovor premijera Duško Markovića koji je poručio da Vlada snažno podržava nezavisnost institucija i samostalnost u njihovom radu.

Knežević je naveo da je Crna Gora pravna država, ne bi se moglo desiti pravno nasilje uoči i nakon uvođenja privremenih uprava u Atlas i IBM banku sa ciljem da se tim bankama nanese nenadoknadiva šteta, koja je, dodaje Knežević, oko 80 miliona eura.

"Da je Crna Gora pravna država ne bi se moglo desiti da Privredni sud u Meljine Kompleks DOO, čija imovina vrijedi 50 miliona, uvede stečaj zbog 19,000 eura. Ne bi se moglo desiti da Privredni sud ne uvaži stav Apelacionog suda da nema osnova za uvođenje stečaja. Ne bi policija i tužilaštvo mogli da maltretiraju zaposlene u Atlas banci, Atlas Grupi i A1 televiziji i da sprečavaju isplatu plata.Da je Crna Gora pravna država ne bi Privredni sud i njegov predsjednik Blažo Jovanić mogao da oduzme Atlas banci 15,2 miliona eura i ekspresno ih prebaci na račun u Prvoj banci. Poznato vam je da je to uradio opet suprotno presudi Apelacionog suda, na osnovu nepostojece garancije i za račun jednog od inostranih partnera prve familije", poručio je vlasnik Atlas Grupe.

Da je Crna Gora pravna država, on ne bi bio, nastavlja Knežević, meta istrage zbog tih 15,2 miliona, niti bi Specijalni državni tužilac mogao već više od pola godine da drži u blokadi preko 80 miliona eura klijenata Atlas grupe. 

Knežević je u odgovoru Markoviću naveo da je i on bio učesnik zajedničkih sastanaka u vili Atlas u Zeti te da Marković zna da posjeduje snimke sa sastanaka sa invetsitorima.

Konstatuje da Specijalni tužilac upire prstom u njega, koji je, tvrdi,Crnoj Gori donio tolike investicije i međunarodne kontakte.

"Katniću sam problem ja koji sam neumorno radio na promociji Crne Gore, u šta ste imali prilike da se uvjerite u Vašingtonu kada smo primljeni u NATO, prilikom prijema koji je organizovao potpredsjednik SAD, g. Pens. Možda je ta međunarodna eksponaža i bila inicijalna kapisla za napad na mene".naveo je Knežević dodajući da je posljedica svega, obznanjivanje svijetu da u Crnoj Gori ne postoji pravna sigurnost, da nije pametno investirati u Crnu Goru.

Poručio je i da če početi saradnju i sa stranim medijskim kućama, kojima će, kako je rekao, "iznijeti sve zločine koji vaš partijski šef i sadašnji predsjednik države napravio".

Na kraju je savjetovao premijeru CG da uzme u obzir rizik u kojem se Crna Gora i njen narod nalaze:

"Imate istorijsku ulogu da budete ličnost koja će raskrstiti sa prošlošću, korumpiranim i atrofiranim dijelom DPS-a i da napravite čistu partiju bez tereta prošlosti. Postojeća nas sve tjera u propast i prijeti da uništi ekonomiju i budžet Crne Gore, koji je i sada na staklenim nogama."

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.