Frontalni sudar vozova u blizini Barselone, stradala jedna osoba, stotine povrijeđenih
Foto:Twiter

Frontalni sudar vozova u blizini Barselone, stradala jedna osoba, stotine povrijeđenih

U sudaru dva putnička voza u petak na pruzi u blizini Barselone poginula je jedna osoba, dok je njih stotinjak povrijeđeno.

Vozovi su se sudarili u večernjim satima na dionici pruge između gradova San Visente de Kastaljet i Manrese, sjeverozapadno od Barselone, objavila je služba hitne pomoći Katalonije na Twitteru.

Ističe se da su među stotinjak povrijeđenih i tri osobe koje su životno ugrožene, prenijela je Anadolija.

Antonio Karmona, portparol državnih željeznica RENFE kazao je da je prema informacijama koje imaju došlo do frontalnog sudara.

Sudar se, kako javljaju agencije, dogodio pošto su oba voza iz suprotnih pravaca saobraćala po istim šinama.

 

Regionalna katalonska televizija TV3 prikazala je snimke vozova i putnike koje evakuišu spasioci. 

Dodao je da je jedan voz išao za Barselonu, a drugi za Manresu.   

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.