Za 10 do 15 godina putovaćemo avionom bez prozora (VIDEO)
Printscreen

Drugačiji pogled na nebo

Za 10 do 15 godina putovaćemo avionom bez prozora (VIDEO)

Futuristički avioni će biti bez prozora, cijela dužina aviona biće pokrivena OLED ekranima na dodir.

U roku od 10 do 15 godina ovi bi moglo da bude realnost.

Ekrani osjetljivi na dodir se povezuju sa kamerama koje se nalaze svuda oko aviona. To omogućava ekranima da prikaže realističan prikaz onoga što se dešava oko aviona.

Ako vam je muka da gledate u nebo, virtuelni prozor možete pretvoriti i u sistem za zabavu.

OLED je skraćenica za organsku svjetlosnu diodu. To znači da postoji film sastavljen od organskih jedinjenja koji je sposoban da projektuje svjetlost kao reakciju na električnu struju. 

Možda zvuči naučno, ali se ova tehnologija trenutno koristi u televizijama, tabletima, mobilnim telefonima i kompjuterskim monitorima. 

Video možete pogledati u nastavku da biste saznali više o budućnosti transporta.

Avaz

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.