U njemačkim bolnicama ukradu milione eura, odnose sve što nije prikovano za pod
ilustracija

U njemačkim bolnicama ukradu milione eura, odnose sve što nije prikovano za pod

Torbe, mobilni telefoni, medicinska oprema, saksije sa biljkama - sve što nije prikovano za pod krade se po njemačkim bolnicama, pokazalo je istraživanje po kojem godišnje štete iznose milione eura.

Lopovi iskorišćavaju anonimnost u ogromnim bolničkim kompleksima i nemoć pacijenata, a bolnice imaju ograničene mogućnosti da se bore protiv toga jer moraju da balansiraju između otvorenosti i bezbjednosti pacijenata.

U saveznoj državi Sjevernoj Rajni - Vestfaliji, na primjer, zabilježeno je skoro 6.500 slučajeva krađe u bolnicama u 2017, pokazuju podaci savezne kancelarije za istragu kriminala.

U Baden-Virtembergu na jugozapadu zemlje štete su u 2017. dostigle rekordne nivoe od gotovo 2,75 miliona eura, prenosi Hina.

Bolnice se teško bore protiv toga i u saveznoj kancelariji za istrage objašnjavaju da je problem što su bolnice veliki kompleksi s nekontrolisanim pristupom, pa je lopovima lako da uđu u bolnice i da preturaju po fiokama i ormarima u praznim sobama.

Udruženja pacijenata pozivaju na strože kontrole na ulazima.

Predsjednik udruženja pacijenata Kristijan Cimerman kaže da bi posjetioci trebali da se prijave i da kažu koga žele da posjete i na kom odjeljenju, kao i da se po potrebi identifikuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.