Praznik mimoze dobio i poštansku marku

Praznik mimoze dobio i poštansku marku

Praznik mimoze dobio je i prigodno izdanje poštanske marke povodom 50 godina te manifestacije.

PR menadžer Pošte Crne Gore Vesna Goljević -Novović rekla je da je Pošta Crne Gore prepoznala značaj i tradiciju ovog Festivala, te u njegovu čast publikuje poštansku marku. Marka je takođe doprinos Pošte razvoju turizma u Herceg Novom.

Aleksandra Perović, rukovodilac Službe za filateliju i međunarodnu saradnju u Pošti Crne Gore, kazala je da je marka štampana u tabaku od 20 maraka nominalne vrijednosti 0,50 eura. Perović je istakla da je na marki stilizovano prikazan cvijet mimoze uz dominantan prikaz broja godina jubileja u ispisu. Autor idejnog rješenja je Đorđe Radević.

"Kroz Program za izdavanje poštanskih maraka, Pošta Crne Gore svake godine bira oko 15 najznačajnijih tema iz oblasti umjetnosti, kulture, tradicije, sporta, turizma, biljnog i životinjskog svijeta. Prilikom izbora tema trudimo se da poštujemo regionalnu zastupljenost i da, na neki način, svaki grad, svaki kraj Crne Gore, bude zastupljen", naglasila je Perović.

Zoran Kaluđerović, direktor Regionalnog centra Herceg Novi,  kazao je da za sve građane u Herceg Novom Praznik mimoze ima jednu posebnu draž, te da doprinosi turističkoj ponudi grada.

DSC6104

"Tradicija praznika mimoze koje traje već 50 godina dala je veliki doprinos našem gradu, i na najlepši način promovisala naše vrijednosti, ljepotu našega grada, gostoprimstvo i dobrotu naših ljudi", rekao je Kaluđerović.

On je posebno ukazao na kapacitete Regionalnog centra Herceg Novi, na korektnu saradnju sa lokalnom samoupravom i opštinskim preduzećima. Najavio je i saradnju sa lokalnom turističkom organizacijom. Kaluđerović je posebno istakao spremnost i sposobnost Pošte Crne gore da odgovori zahtjevima savremenog korisnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.