Vukotić i zvanično osumnjičen zbog dva pokušaja ubistva u Kotoru
Jovica Vukotić

Vukotić i zvanično osumnjičen zbog dva pokušaja ubistva u Kotoru

Jovica Jovan Vukotić, jedan od vođa škaljarskog klana od četvrtka je i zvanično osumnjičen za dva pokušaja ubistva – Vojina Stupara i Miloša Radonjića 2016. godine u Kotoru.

Krivičnom prijavom podgoričke policije, koja je podnijeta tužilaštvu, pored Vukotića obuhvaćeni su i Milić Minja Šaković i Igor Dedović, prenijele su Vijesti.

Vukotić je u pritvoru u Beogradu od septembra prošle godine gdje čeka pravosnažnost presude kojom je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog pasoša.

Šaković je u četvrtak uhapšen u Crnoj Gori, za Dedovića crnogorska policija kaže da je u bjekstvu, a za Vukotića da se trenutno nalazi u pritvoru u Srbiji.

Ova trojica se krivičnom prijavo terete da su kao saizvršioci pokušali da ubiju V. S. i M. R.

Naime, kako se sumnja, oni su na parking-prostoru u naselju Rakite u Kotoru, 27. marta presjekli svojim vozilom put oštećenima koji su se takođe kretali vozilom.

Tom prilikom je, kako sumnja crnogorska policija, Vukotić iz "škorpiona" kalibra 7,65mm ispalio veći broj hitaca u pravcu M. R, a potom su iz svojih oružja počeli da pucaju Dedović i Šaković.

Stupar je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovrijeđen.

Crna Gora sumnjiči Vukotića i za utaju poreza, zbog čega je prošle godine nakon hapšenja saslušan u Beogradu.

Drugi osnovni sud u Beogradu osudio je 30. novembra Vukotića na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa 

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antaliji sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sjutradan je deportovan u Srbiju.

On ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je protjeran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.