Vlada podržava nezavisnost institucija, ostaviti organe da rade bez pritiska
Duško Marković

Reagovanje na otvoreno pismo Kneževića

Vlada podržava nezavisnost institucija, ostaviti organe da rade bez pritiska

Povodom obraćanja vlasnika Atlas grupe predsjedniku Vlade Dušku Markoviću, želimo da ukažemo na činjenicu da je Crna Gora pravna država sa jasnom podjelom nadležnosti organa i institucija, saopšteno je danas iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Podsjećamo, pedsjednik Atlas grupe Duško Knežević uputio je juče otvoreno pismo predsjedniku Vlade Dušku Markoviću u kojem od premijera traži da, "zaustavi progon i maltretiranje zaposlenih u Atlas grupi".

"Dakle, Vlada ne arbitrira o nadležnostima već snažno podržava nezavisnost institucija i samostalnost u njihovom radu", navodi se u reagovanju Vlade.

Ističu da tužilaštvo, sudovi, regulator finansijskog sistema i organi za sprovođenje zakona treba i moraju da rade bez uticaja i pritiska "kojem su u vašem slučaju izloženi kroz neprimjerenu i neprihvatljivu kampanju vaše kompanije, pojedinih medija i političkih stranaka".

"Vlada ostaje posvećena poštovanju zakona, snaženju institucija, očuvanju finansijske i ekonomske stabilnosti i obezbjeđivanju razvoja zemlje", zaključuje se u reagovanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.