Doktor Bumbaširević otkrio detalje operacije Dee Đurđević
Marko Bumbaširević

Doktor Bumbaširević otkrio detalje operacije Dee Đurđević

O podvigu koji je juče izveo tim profesora Marka Bumbaširevića bruju cijela Srbija. Posle višesatne, teške operacije na VMA, uspjeli su da spasu "isčupanu" ruku u saobraćajnoj nesreći voditeljki Pinka Dei Đurđević.

"Velika je odgovornost. Ne samo zato što se radi o poznatoj ličnosti i prijatelju uvijek je velika odgovornost. Meni je svaki pacijent isti. Imam veliku seriju takvih slučajeva", rekao je i mikrohirurg i predsjednik Evropske federacije mikrohiruških udruženja prof. dr Marko Bumbaširević za Prvu.

17597930205instagram12ff

Dea Đurđević, foto: Instagram

Dr Bumbaširević je objasnilo da je u ovakvim situacijama “život važniji od ekstremiteta”. 

"Prvo je važno da se spasi život, jer je on najvažniji", rekao je dr Bumbaširević. 

1759867untitled1ff

Pohvalio je što je ekipa na terenu brzo reagovala. 

"Sve je pripremljeno dobro. Ruka je stavljena na led, na plus četiri stepena. Ruka je bila iščupana i opečena od trenja, imala je veliki defekt krvnih sudova koji su morali da se rekonstruišu skidanjem vena. Otežavajuća okolnost je što su živci iščupani, zato će morati kasnije još operacija", objasnio je Bumbaširević. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.