Majke najavile novi protest 11. februara
ilustracija

Ispred Skupštine CG

Majke najavile novi protest 11. februara

11. februrara u 13h sati biće organizovan novi protest majki, bivših korisnica naknada za troje i više djece. Protest će se održati ispred zgrade Skupštine u Podgorici.

"Žene, majke su već dvije godine na ulici! Majke koje su rodile troje i više djece. Ako to nije čudno Evropi i svijetu, gdje majke uživaju zaštitu državnih institucija, kako će tek biti shvatljivo ovoj vlasti koja ne štiti nijednog građanina svoje države? Zašto bi nama bilo čudno što su udarili, pored djece, na najranjiviju populaciju jedne države? Majku", navodi se u saopštenju.

Iz koordinacionog odbora saopštili su da će u sklopu protesta biti organizovana i šetnja i pozvali su majke da se zajedno izbore za njihova dva zahtjeva.

"Jer ako se izborimo za njih izborićemo se za Crnu Goru u kojoj Ustav važi za sve jednako.Povratak 70% i 40% prosječne zarade koja je prethodila godini ostvarenja tog prava stečenog doživotno, bez kategorizacije, ostavke svih onih iz vlasti koji su učestvovali u ovoj prljavoj igri i prevari majki",saopštile su majke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.