UN: Ubistvo Kašogija planirano i brutalno, izvršili ga saudijski zvaničnici

UN: Ubistvo Kašogija planirano i brutalno, izvršili ga saudijski zvaničnici

Istraga Ujedinjenih nacija o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija pokazala je da je riječ o brutalnom zločinu koji je "planiran" i koji su izvršili državni zvaničnici Saudijske Arabije, saopštila je specijalna izvjestiteljka Anjes Kalamar.

Kalamar je u sjedištu UN U Ženevi saopštila da su saudijski zvaničnici "ozbiljno narušili" i odložili napore Turske da istraži mjesto zločina u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru prošle godine, prenosi agencija Rojters.

bf5bd76945304f08a28e01967c1e958e18

Kalamar

Izvještavajući o sedmodnevnoj misiji svog tročlanog tima u Turskoj, Anjes Kalamar rekla je da su imali pristup djelu "jezivog audio materijala" o smrti novinara koji su dobili od turske obavještajne agencije.

Kašogi je ubijen 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.