U Podgorici uhapšen Milić Šaković: Osumnjičen za pokušaj ubistva zajedno sa Dedovićem i Vukotićem
ilustracija

U Podgorici uhapšen Milić Šaković: Osumnjičen za pokušaj ubistva zajedno sa Dedovićem i Vukotićem

Podgoričanin Milić Šaković uhapšen je danas u hotelu "Hilton" i protiv njega je podnijeta krivična prijavu državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu sa dva lica.

Službenici Uprave policije su danas je u Podgorici realizovali višegodišnju operativnu akciju, kojom je rukovodio Sektor kriminalističke policije, a koja je bila usmjerenu na suzbijanju djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, kao i na rasvijetljavanju teških krivičnih djela koja su nastala kao posljedica njihovog djelovanja.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, 07. februara 2019. godine, u hotelu „Hilton”, a u koordinaciji Sektora kriminalističe policije i u sadejstvu sa službenicima Centra bezbijednosti Herceg Novi – Odjeljenje bezbjednosti Kotor, lišili slobode M.Š. (31) iz Podgorice, pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu sa dva lica", navodi se u saopštenju policije.

Ovom krivičnom prijavom su obuhvaćeni i Igor Dedović (42) iz Kotora, koji je u bjekstvu, i Jovica Vukotić (38) iz Kotora, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Srbiji.

Sumnja se da je Šaković, u saizvršilaštvu sa Dedovićem i Vukotićem 27. marta 2016. godine, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu Vojina Stupara i Miloša Radonjića, oba iz Kotora.

"Naime, na jednom parking prostoru u naselju Rakite u Kotoru, navedenog datuma, osumnjičeni su presjekli svojim vozilom put oštećenim licima koja su se takođe kretala vozilom, kojom prilikom je J.V. iz vatrenog oružja škorpion cal. 7,65mm u pravcu M.R. ispalio veći broj projektila. V.S. i M.R. su uspjeli da izađu iz vozila i da se udalje u pravcu obližnje pekare, kojom prilikom su M.Š. i I.D. u njihovom pravcu, svaki iz zasebnog oružja, ispalili više projektila, dok je istovremeno i J.V. pucao u pravcu oštećenih. Osumnjičeni su se vratili u svoje vozilo i udaljili se u nepoznatom pravcu", podsjećaju iz Uprave policije.

Stupar je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovrijeđen.

Nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta i izuzetih predmeta i tragova, koji su bili predmet vještačenja, službenici Sektora kriminalističke policije i OB Kotor preduzeli su veći broj aktivnosti u koordinaciji sa Viši državnim tužilaštvom u Podgorici.

"Osumnjičeni M.Š, J.V. i I.D. su  pripadnici jedne organizovane kriminlne grupe.

Na osnovu svih prikupljenih personalnih i materijalnih dokaza, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgrici, danas je M.Š. lišen slobode, dok su krivičnom prijavom obuhvaćeni J.V. i I.D. zbog postojanja onovane sumnje da su kao saizvršioci izvršili teško ubistvo u pokušaju na štetu V.S. i M.R", saopšteno je iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.