Vlada izdvaja gotovo milion eura za finansiranje izgradnje 31 vodovoda
Vlada Crne Gore

U cilju stvaranja boljih uslova života i rada na seoskom području

Vlada izdvaja gotovo milion eura za finansiranje izgradnje 31 vodovoda

Vlada Crne Gore je na 108. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, donijela Program podsticanja projekata u vodoprivredi za 2019. godinu kojim je predviđeno izdvajanje gotovo milion eura (970.000) za finansiranje podrške izgradnje vodovoda, uz učešće Opština i mještana u mjesnim zajednicama u kojima je planirana izgradnja vodovoda i još 80.000 eura za finansiranje ostalih obaveza i potreba u oblasti vodoprivrede u ovoj godini.

Iz Vlade pojašnjavaju da je Programom obuhvaćena izgradnja 31 vodovoda, u cilju stvaranja boljih uslova života i rada na seoskom području kao i dalji razvoj poljoprivrede.

"Prioritet je dat seoskim vodovodima, koji su finansirani u prethodnom periodu, kao i novim zahtjevima za izgradnju vodovoda, koje su dostavile opštine. Procjena potrebnih sredstava za navedene vodovode izvršena je na osnovu tehničke dokumentacije i stepena završenosti pojedinih objekata", navodi se u saopštenju.

Više ministara je u raspravi podržalo ovakav pristup Vlade.

Premijer Marković je ukazao na značajna kontinuirana višemilionska ulaganja Vlade u sveukupnu infrastrukturu u lokalnim samoupravama – putnu, komunalnu, društvenu kao i brojne kapitalne projekte. Podsjetio je da su Zakonom o finansiranju lokalne samouprave dodatno osnažene mogućnosti opština, posebno manje razvijenih, s obzirom na to da im je ovim zakonskim rješenjem obezbijeđeno oko 13 miliona eura.

„Ovo je odnos naše politike prema građanima, ovo je doprinos Vlade razvoju naših ruralnih područja i aktivnost sračunata na to da građani žive kvalitetnije i bolje i da razvijaju svoje potencijale“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković zaključujući ovu tačku dnevnog reda.

Razmatrajući više tačaka XV sjednice Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte održane 1. februara 2019. godine Vlada je donijela Odluku o planu pivatizacije za 2019. godinu i usvojila: Izvještaj o radu Savjeta za privatrzaciju i kapitalne projekte za 2018. godinu sa Izvještajem o rearizaciji plana privatizacije za2018. godinu, Izvještaj o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu Ugovora o dugoročnom zakupu i izgradnji, koji se odnosi na „Luštica development“ AD Tivat - projekat Luštica bay za 2018. godinu, Izvještaj o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu Ugovora o dugoročnom zakupu lokaliteta ostrvo „Lastavica“ sa tvrđavom „Mamula“ za 2018. godinu, Izvještaj o realizovanim investicijama shodno Odluci o davanju u dugoročni zakup zemljišta na poluostrvu Luštica - Opština Herceg Novi za period 16.12.2017 - 20.12.2018. godine, Inicijativu investitora Novog duvanskog kombinata AD Podgorica, vezanu za rješavanje statusa nenovčanog uloga Vlade Crne Gore u AD „Novi duvanski kombinat - Podgorica“ i Informaciju o ispunjenosti uslova za vraćanje druge bankarske garancije „Global Ports Holdingu“ iz Turske - kupcu akcija društva „Kontejnerski terminal i generalni tereti“ AD - Bar. 

Data je saglasnost na Odluku odbora direktora o izboru modela i pokretanju postupka restrukturiranja broj: 02-7220/5 koju je Odbor direktora HG „Budvanska rivijera AD - Budva“ donio 20.12.2018. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.