Mustafić:  BS karakteriše stabilnost političkog djelovanja i kontinuirana podrška biračkog tijela

U sjedištu EPP-a predstavili svoje politicko djelovanje

Mustafić: BS karakteriše stabilnost političkog djelovanja i kontinuirana podrška biračkog tijela

Predstavnici Bošnjačke stranke su, u Briselu, na Radnoj grupi za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji (EPP) predstavili programske ciljeve i djelovanje stranke na političkoj sceni Crne Gore.

Potpredsjednik EPP-a i poslanik u Evropskom parlamentu Paul Rangel, koji je predsjedavao Radnom grupom, kazao je da je saradnja te političke grupacije sa BS uspješna i da je posjeta Bošnjačkoj stranci u junu 2018. godine, bila izuzetno pozitivna i sadržajna .

Politički direktor Bošnjačke stranke Suljo Mustafić je kazao da Bošnjačku stranku karakteriše stabilnost političkog djelovanja i kontinuirana podrška biračkog tijela.

„Smatramo da smo kroz naše politike ostvarili jedan od značajnih ciljeva za državu Crnu Goru – članstvo u NATO i uspješan put u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Takođe, postigli smo i bolju integraciju manjina u institucije i njihovo djelotvorno učešće na mjestima donošenja odluka“ -istakao je Mustafić.

On je naveo da Bošnjačka stranka podržava demokratske procese i dijalog oko svih otvorenih pitanja u institucija sistema.

Dodao je da izgradnja odnosa  s EPP-om predstavlja partnerstvo sa najuticajnijom evropskom političkom grupacijom, odnosno političkim subjektima sa kojima dijele zajedničke vrijednosti – demokratije, slobode pojedinca, socijalne pravde, vladavine prava, snažnih institucija i očuvanih porodičnih i tradicionalnih vrijednosti.

“Snaženje naših veza smatramo i doprinosom jačanju veza između države Crne Gore prema centrima Evropske unije, njenim institucijama i ohrabrivanju proevropskih snaga u državi i regionu” - istakao je Mustafić.

U delegaciji BS bili su i predsjednik Foruma mladih i član Izvršnog odbora za međunarodnu saradnju Sead Šahman i članica Foruma žena Bilsana Bibić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.