Simović: Ti si Kneževiću utekao od svojih nedjela
Milutin Simović

Simović: Ti si Kneževiću utekao od svojih nedjela

Uvoz vode u Crnu Goru odvijao se u skladu sa sporazumima o slobodnoj trgovini, čiji je naša država potpisnik, kao i sve zemlje okruženja, naveo je potpredsjednika Vlade Milutina Simovića, odgovarajući na tvrdnje Duška Kneževića.

Iz Atlas grupe je saopšteno da je crnogorska Vlada tolerisala nekontrolisani uvoz voda iz susjednih država, bez ikakvog ozbiljnog sanitarnog nadzora, dok su za to vrijeme vode iz Crne Gore čekale na granici sa Srbijom po nekoliko dana

Simović, u reagovanju, kaže da nijesu tačni navodi Kneževića da je, ako misli na njega, neko od ministara poljoprivrede uzimao stanove u Beogradu, da bi tolerisao nekontrolisani uvoz.

"Pozivam te da javno izneseš sve što imaš i javno ću ti sve odgovoriti", poručuje Simović Kneževiću.

Navodi i da nijesu tačni navodi Kneževića da je DPS tražio od njega primanje svojih članova u radni odnos.

„Što se tiče uvoza voda, odvijao se u skladu sa sporazumima o slobodnoj trgovini, čiji smo potpisnici kao i sve zemlje okruženja. Vlada Crne Gore, i ja lično i kao ministar poljoprivrede i kao potpredsjednik Vlade, javno smo upozoravali na nepoštovanje sporazuma i zahtijevali ukidanje netarifnih barijera koje su pravili naši susjedi i insistirali na jednakom tretmanu naših roba u izvozu. O svemu tome postoje brojni tragovi", naveo je Simović.

On navodi i da sve svoje vrijeme posvećuje upravo otvaranju novih radnih mjesta i održivosti postojećih. Tome, kako poručuje Simović, najbolje svjedoče vrijedni domaćini i preduzetnici širom Crne Gore.

„Ti si Kneževiću upropastio sve čega si se dohvatio. Zaboljelo te što sam sa tvojim radnicima, kojima godinama nijesi davao plate, razgovarao kako da pokrenemo proizvodnju poslije tvoje pohare i radnika i države. Razgovarao sam kako da imovinu fabrike, koju si na nezakonit način prenio u vlasništvo Atlas banke, vratimo u skladu sa zakonom tamo gdje pripada – u fabriku. Vratimo je u stečajnu masu kao ključno polazište za rješenje dugova i prema radnicima i prema državi. Čini mi se da te to najviše zaboljelo“, ističe Simović u reagovanju.

Simović kaže i da je očigledno da je Knežević mnogo uzeo od svojih deponenata, od svojih radnika, i od države kroz utajene poreze i brojne druge neplaćene obaveze.

"Pošto si mi javno postavio i lično pitanje kako ću živjeti sjutra u slobodnoj Crnoj Gori, ja ne bježim kao ti Kneževiću, nego ću ti javno odgovoriti: Živim i danas u slobodnoj Crnoj Gori sa narodom, a živjeću i sjutra isto sa narodom. Ovo tvoje pitanje bi moglo biti shvaćeno kao prijetnja da ne dolazi od tebe - Duška Kneževića koji nema petlju ni da se suoči sa svojim nedjelima, a kamoli da nekom prijeti. Ti si utekao od svojih nedjela", poručio je Simović.

Potpredsjednik Vlade je kazao i da polako izlazi na vidjelo o kakvoj slobodnoj Crnoj Gori Knežević priča.

"Jasno je da želiš da ti „oslobodioci“ oslobode tebe od odgovornosti za nedjela koja si počinio. Da ne misliš na iste one „oslobodioce“ koji su ti uzimali banku, pa ti je poslije „velikodušno“ vratili? I to što kažeš da sam Milov drug iz zadnje klupe je laž. Istina je da sam ja Milov drug iz prve klupe, a kakav si ti školski drug to vidi cijela Crna Gora", poručio je Simović.

Navodi i da je jedina istina koju je iznio Knežević to da se nijesu gledali tokom desetogodišnjeg postojanja fabrike.

Tada je Knežević, kako ističe Simović, obijao pragove institucija i tražio podršku za svoje poslove.

"I tada nijesam vjerovao ni u tebe ni u tvoje poslovne „poduhvate“. I ti to dobro znaš, i ne samo ti", zaključio je Simović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.