Vučić : Nastavak dijaloga samo ako Priština prestane s provokacijama
Aleksandar Vučić

Vučić : Nastavak dijaloga samo ako Priština prestane s provokacijama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je večeras u telefonskom razgovoru s visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini da zastoj u dijalogu može biti prevaziđen samo kada Priština ukine takse na srpsku robu i prestane s provokacijama, kakav je zakon o statutu Rudarskog kombinata "Trepča" koji je "ništa drugo do otimanje srpske imovine.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva Srbije, Vučić je naglasio da je takvo stanje neodrživo i da jednostrane mjere Prištine štete miru i stabilnosti u regionu, javlja Anadolija.

Predsjednik Srbije je šefici evropske diplomatije ponovio da će Srbija uvijek biti opredijeljena da radi u korist saradnje u regionu, ponovivši i spremnost za nastavak dijaloga u potrazi za pravednim i održivim rješenjem, ukoliko se stvore neophodni uslovi.

Vučić je zahvalio visokoj predstavnici Mogerini na razumijevanju i na angažovanju da se postojeći problem riješi.

U razgovoru je istaknuto i da je Srbija posvećena sprovođenju neophodnih reformi na evropskom putu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.