Carinici u instrument-tabli i mjenjaču pronašli 80.000 eura
Foto:Uprava carina Srbije

Carinici u instrument-tabli i mjenjaču pronašli 80.000 eura

Pripadnici Uprave carina Srbije pronašli su na izlazu graničnog prelaza Batrovci 80.000 eura skrivenih u automobilu italijanskih registarskih tablica, saopšteno je.

Prekršaj je otkriven juče u popodnevnim časovima, a automobilom marke "foklsvagen pasat" italijanskih registarskih oznaka, upravljao je 30-godišnji italijanski državljanin koji se iz Bugarske uputio ka Italiji, navodi se u saopštenju.

"U razgovoru sa carinskim službenicima putnik je, predstavivši se kao preduzetnik, rekao da nema ništa da prijavi. Međutim, pregled automobila je pokazao suprotno kada su carinici u instrument-tabli i šupljini kod mjenjača pronašli svežnjeve sakrivenih novčanica", objašnjavaju carinici.

Ukupno je pronađeno 80.000 neprijavljenih eura.

Sakrivenisveznjevinovcanica06022019Batrovci

Foto:Uprava carina Srbije

"Vozač automobila je naveo da mu je namjera bila da novac iz svoje firme u Bugarskoj prenese u Italiju, gdje posjeduje još jednu kompaniju", prenosi Novosti.

S obzirom na to da putnik iznos novca koji premašuje limit od dozvoljenih 10.000 eura nije prijavio carinicima, niti je posjedovao propisanu dokumentaciju koja bi svjedočila o njegovom porijeklu, vraćena mu je suma od dozvoljenih 10.000 eura, dok je ostatak od 70.000 privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.