Darmanović čestitao makedonskom kolegi potpisivanje Protokola o pristupanju Alijansi
Srđan Darmanović

Darmanović čestitao makedonskom kolegi potpisivanje Protokola o pristupanju Alijansi

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović uputio je čestitku makedonskom kolegi Nikoli Dimitrovu povodom potpisivanja Protokola o pristupanju NATO-u.

„Ovo je veoma važan korak naprijed na putu ka članstvu u Alijansi“, ocijenio je šef crnogorske diplomatije.

Ukazao je i na istorijski značaj rješavanja višedecenijskog otvorenog bilateralnog pitanja sa Grčkom, što je bilo od krucijalnog značaja za napredak na putu prema članstvu u Sjevernoatlanstkom savezu i Evropskoj uniji.

„Dozvolite da iskoristim ovu priliku i da još jednom pohvalim spremnost Vaše Vlade da odlučno krene naprijed ka evropskoj i evroatlantskoj budućnosti, pokazujući tako snažnu posvećenost zajedničkim demokratskim vrijednostima. Današnje potpisivanje Protokola je jasan znak da vrata NATO-a ostaju otvorena za sve aspirante, koji, zajedno sa vama, mogu računati na punu podršku Crne Gore,“ ocijenio je ministar Darmanović.

Podsjetio je i na važnost daljeg jačanja bilateralnih veza, uz uvjerenje „da ćemo kao saveznici i prijatelji, nastaviti da osnažujemo naše već čvrste odnose i da ćemo biti u prilici da Vam, uskoro i formalno, poželimo dobrodošlicu kao 30. članici NATO saveza, čime ćemo dodatno ojačati stabilnost i sigurnost ne samo regiona, već i šire evroatlantske oblasti“, navodi se u čestitci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.