Baranka organizuje proteste u Londonu zbog čempresa
Posiječeni čempresi u Baru

Baranka organizuje proteste u Londonu zbog čempresa

Baranka Vishnia Randall u Londonu organizuje protest povodom sječe čempresa.

Protest je prijavljen policiji i zakazan za 17. februar u 12 sati, a okupljanje je ispred crnogorske ambasade.

Ona putem društvene mreže Fejsbuk poziva sve koji su tada u Londonu da joj se pridruže u protestu.2d3ea27ade6b164103b627341d146bf1e60ca2e16267adc0a7dfd594fac6e805

17. januara je u dvorištu barske gimnazije posječeno više od 80 stabala čempresa. Tada je troje učesnika građanskih protesta odvedeno u stanicu barske policije gdje su, prema policijskim navodima "trebali da daju izjave u svojstvu građana".

Nezadovoljni građani poslali su i dopis Banci za razvoj Savjeta Evrope, koja kreditira gradnju više vrtića širom države, u kojem su pitali kreditora da li je u zemljama EU uobičajena praksa da se uništavaju zelene oaze u gradskim centrima, i masakriraju zasadi stari preko osam decenija.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.