Ronioci nastavili potragu na Skadarskom jezeru: Ništa se ne vidi pod vodom
Foto:rtcg.me

Uslovi loši

Ronioci nastavili potragu na Skadarskom jezeru: Ništa se ne vidi pod vodom

Potraga za Ratkom Kumburovićem i Darkom Vujoševićem, koji su se u nedjelju utopili u Skadarskom jezeru se nastavlja sjutra.

Direktor Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele Vesko Mijajlović kazao je danas da su uslovi izuzetno loši.

"Ništa se nije promijenilo niti poboljšalo u odnosu na prethodne dane. Ništa se ne vidi pod vodom“, kazao je Mijajlović agenciji MINA.

Kako je naveo, samo se na bazi pipanja može nešto uraditi.

"Tako smo radili i juče kada smo pronašli djevojčicu. Tako ronioci rade i danas i to je jedina metoda kojom možemo napraviti rezultat i pronaći ova dva preostala tijela za kojim tragamo“, naveo je Mijajlović.

Prema njegovim riječima, u potrazi učestvuje 12 ronilaca i logističara, tri ronilačka tima.

Mijajlović je kazao i da se dogodila nesreća na Cijevni ali da su ograničeni brojem ronilaca.

"Dobio sam telegram da se traži gospođa koja je nestala i sada ćemo da se dogovorimo da izdvoijimo jedan tim ronilaca da ide tamo i moramo da planiramo“, rekao je Mijajlović.

On je kazao i da je Cijevna sada najopasnija kada je u pitanju ronjenje.

"Rijeka je sada brza i opasna. Moramo sve to da isplaniramo i isprogramiramo. Vrlo ozbiljni zahtjevi su pred roniocima", kazao je Mijajlović.

Manastirski brodić kojim je monah Manastira Vranjina, Neofit od manastira do obale pevozio osam vjernika prevrnuo se u nedjelju kod Vranjine.

Odmah nakon nesreće iz vode je izvučeno tijelo trudnice Jane Kumburović, koja se utopila pokušavajući da spasi svoju dvanaestogodišnju kćerku.

Njen suprug Ratko stradao je pokušavajući da otrgne njih dvije od podivljalih talasa, koji su u smrt odnijeli i njihovog prijatelja Darka Vujoševića, koji je pokušao da ih spasi.

Izvor:Mina

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.