Bjelopoljcu cimeri iz zatvora poslali drogu u bolnicu

Bjelopoljcu cimeri iz zatvora poslali drogu u bolnicu

Službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija pronašli su zamotuljak sa narkoticima u garderobi koja je bila namijenjena Bjelopoljcu Dragoju Baošiću, optuženom za ubistvo Jovana Kosaća, piše Dan.

Baošić se nalazi na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore. Kada su mu cimeri iz zatvora u Spužu poslali garderobu, u njoj je pronađen sumnjivi zamotuljak. Prve sumnje pokazale su da se radi o kokainu, ali je zamotuljak poslat na vještačenje kako bi se utvrdilo o čemu je zapravo riječ.

Droga je otkrivena prilikom redovne kontrole stvari koje se unose u spuški zatvor ili se iznose iz njega. Uprava ZIKS-a je odmah obaviještena o ovom događaju.

O zaplijeni droge informisana je i policija.

Uprava spuškog zatvora naredila je da se o ovom događaju uzmu izjave od Baošićevih cimera, kako bi se utvrdilo ko je poslao drogu, ali i ko je pokušao da je dostavi robijašu koji se trenutno nalazi u Kliničkom centru Crne Gore, navodi list.

Baošić je u pritvoru zbog sumnje da je 14. septembra 2015. god ine, u lokalu „Kaza” u Herceg Novom, ubio Jovana Kosaća. Zbog tog zločina, odlukom Višeg suda u Podgorici osuđen je na 10 godina i 10 mjeseci zatvora. Dragan Bigović je u istom postupku osuđen na 10 mjeseci zatvora jer je pomogao Baošiću da ne bude otkriven.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.