Tuži roditelje jer nisu imali njegovu saglasnost da ga donesu na svijet
Rafael Semjuel, foto: Facebook

Tuži roditelje jer nisu imali njegovu saglasnost da ga donesu na svijet

Rafael Semjuel, 27-godišnji antinatalista iz Mumbaja tuži svoje roditelje jer nisu imali njegov pristanak da ga donesu na svijet.

Antinatalizam je sistem vjerovanja koji počiva na tome da je u moralnom smislu pogrešno razmnožavati se, te da bi ljudska patnja bila daleko manja kada mnogi ne bi ni postojali, to jest da nisu nastali, piše Gardijan.

„Volim svoje roditelje i imam odličan odnos sa njima, ali na ovaj način želim da pokažem da je roditeljstvo zapravo jedna veoma sebična stvar. Slična je kidnapovanju i ropstvu. Vas niko ne pita da li želite da se rodite, a roditelji vas na svijet donesu samo da bi sebi učinili zadovoljstvo“, objašnjava Rafael. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Prema njegovoj ocjeni, „djeca imaju probleme zato što ste ih rodili“.

Svojim roditeljima Rafael se, na neki način, zahvaljuje, „Dragi mama i tata, sve što jesam i sve što ću ikada postati je vaša zasluga. Vidimo se na sudu“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

RTS

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.