Salin prijatelj šokirao javnost: Nije htio da uđe u avion, neko ga je natjerao!
Emiliano Sala

Salin prijatelj šokirao javnost: Nije htio da uđe u avion, neko ga je natjerao!

Emiliano Sala, argentinski fudbaler koji je 19. januara potpisao za Kardif, još se smatra nestalim, iako je avion Piper Malibu PA-46, pronađen u nedjelju ujutro na dnu Engleskog kanala.

U olupini aviona pronađeno je jedno tijelo, ali se još ne zna da li je to Sala ili pilot David Ibotson.

U međuvremenu, Maksimilijano Duarte, jedan od najboljih prijatelja argentinskog fudbalera, smatra da je za nesreću kriv Vilie Mek Kej, menadžer koji je realizovao Salin transfer iz Nanta u Kardiff.

U izjavi za argentinsku televiziju Duarte kaže da Mek Kej mora da odgovara za pad aviona.

"Emiliano nije bio taj koji je odlučio da uđe u avion. Bio je prisiljen da uđe u avion… Tražio je da ne putuju, jer nije bilo uslova. Komunicirali smo preko poruka, napisao mi je “umoran sam, nisam imao minut odmora cijeli dan”. Pisao mi je da želi da ostane u Nantu i naspava se. Doslovce je napisao: “Ne želim da putujem danas, želim da ostanem i prespavam” – tvrdi Duarte, koji tvrdi da ima poruke sa Salom, te da je sve dokaze proslijedio istražiteljima.

"Ako Emiliano nije htio da putuje, onda je neko odlučio drugačije i taj neko je odgovoran. Više od toga vam ne mogu reći u interesu istrage", kazao je Duarte.

Sportske .ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.