Atlas grupa podnijela krivične prijave protiv Jovanića, Mihajlović Elez i Zejaka
Foto: Ilustracija

Atlas grupa podnijela krivične prijave protiv Jovanića, Mihajlović Elez i Zejaka

Advokat kompanije "Atlas cap" DOO iz Podgorice, koja je većinski vlasnik "Meljine kompleksa" DOO iz Herceg Novog, Zdravko Đukanović, podnio je krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv Olivere Mihajlović Elez, bivše direktorice bolnice Meljine i inicijatorke otvaranja stečaja, Blaža Jovanića, predsjednika Privrednog suda i Saše Zejaka, stečajnog upravnika u Meljine kompleksu, kao i više drugih, za sada NN lica, saopšteno je iz Atlas grupe.

Kako je navedeno u saopštenju, terete ih da su početkom 2018. stvorili kriminalnu organizaciju sa ciljem da na nezakonit način prouzrokuju stečaj u kompaniji "Meljine kompleks" DOO.

"Mihajlović Elez je bila direktorica "Meljine kompleksa" DOO, a ujedno i stečajni povjerilac koji je inicirao postupak stečaja zbog potraživanja od 19.040,28 eura.

Mihajlović Elez, Jovanić i Zejak su zajedničkim djelovanjem, koje za rezultat ima nezakoniti stečaj u Meljine kompleksu, nanijeli višemilionsku štetu akcionarima.

Apelacioni sud je do sada dva puta ukidao rješenja Privrednog suda kojima je otvoren stečajni postupak nad Meljine kompleksom. Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, kao postupajući sudija u ovom predmetu, je umjesto da postupi po nalogu Apelacionog suda, donosio nova rješenja u kojima je kritikovao odluke Apelacionog suda. Ignorisao je činjenicu da je "Atlas cap" DOO, kao osnivač "Meljine kompleksa" DOO, deponovao iznos od 536.000,00 eura za izmirenje potraživanja povjerilaca, tako da nikakvog zakonom predviđenog razloga za otvaranje stečaja nije bilo.

Imovinsko pravni zahtjev za višemilionsku štetu biće iznešen nakon vještačenja stalnih sudskih vještaka ekonomsko-finansijske struke", navedeno je u saopštenju Atlas grupe. 

Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.