Demokrate: Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji Plana vaninstitucionalne demokratske borbe
Foto: DCG

Demokrate: Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji Plana vaninstitucionalne demokratske borbe

Demokratska Crna Gora održala je sjednicu Predsjedništva u proširenom sastavu na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija i predložene aktivnosti Demokrata na realizaciji Plana vaninstitucionalne demokratske borbe.

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da su sjednici osim članova Predsjedništva, prisustvovali predsjednici opština u kojima Demokrate vrše vlast i svi predsjednici opštinskih i inicijativnih odbora Demokrata u Crnoj Gori. 

Kako su naveli na sjednici je jednogalsno zaključeno sljedeće, "Afera „Koverat“ i dešavanja u vezi sa njom jasno pokazuju da su institucije sistema zarobljene, čime se potvrđuje ispravnost odluke Demokrata da istraju u bojkotu Skupštine Crne Gore i da ne učestvuju u radu Odbora za dalju dogradnju izbornog zakonodavstva".

Oni su rekli da predlog Demokrata i GP URA kolegama iz opozicije za zajednički bojkot 39 poslanika bilo je najefikasnije sredstvo demokratskog pritiska, međutim, bez obzira na odbijanje istog od strane dijela opozicije, Demokrate smatraju da opozicija ne bi trebalo da u ovako osjetljivom trenutku iskazuje bilo kakvu javnu netrpeljivost, svađu ili kritiku, već da međusobno pozdravi svaki dobronamjerni potez partija, funkcionera, slobodnih građana i građanskih aktivista, bez obzira na eventualne različitosti u pojedinim metodama političke borbe. 

"Demokrate bi, zajedno sa svim bliskim političkim subjektima, trebalo  da krenu u postepenu, koordiniranu i efikasnu realizaciju Plana vaninstitucionalnog djelovanja na mudar, odgovoran i racionalan način, koji će uključivati razne oblike demokratskog građanskog bunta, a koji će započeti podizanjem partijske infrastrukture u svim lokalnim odborima i aktivnostima kreativnog tima više političkih subjekata", poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.