Fide majstor Mušović osvojio prvi rapid turnir Budućnosti

Počeo šahovski program proslave jubileja 70 godina Šahovskog kluba Budućnost

Fide majstor Mušović osvojio prvi rapid turnir Budućnosti

Šahovski klub Budućnost iz Podgorice je započeo takmičarsku godinu, koja je ujedno I godina velikog jubileja 70 godina postojanja, rapid turnirom. Takmičenje, koje je rejtingovano u skladu sa FIDE pravilima, se igralo po Švajcarskom sistemu u 7 kola, sa tempom igre 15 minuta po igraču.

"Nakon izuzetne borbe u svakom kolu prvi sa 5,5 poena je bio Fide majstor, Armin Mušović, dok je sa istim brojem poena drugo mjesto osvojio Jovan Milović. Treći, sa 5 osvojenih poena, je bio Fide majstor Andrej Šuković, koliko je imao i četvrtoplasirani Fide majstor Sreten Đukanović. Od petog do sedmog mjesta sa 4,5 poena plasirali su se Igor Vujačić, Inter majstor Bogdan Podlesnik i Dragoljub Abramović. Turnir, na kojem je nastupio 21 igrač, besprekorno je vodio Mladen Popović, šahovski Internacionalni Arbitar", saopšteno je iz Šahovskog kluba Budućnost.

Prema riječima predsjednika Šahovskog Kluba Budućnost Dušana Koraća već osmog februara takmičenja se nastavljaju Open turnirom koji traje do 10. februara, a koji će se igrati po švajcarskom sistemu u 5 kola.

“Tempo igre za ovaj turnir je 90 min po igraču + 30 sekundi za svaki potez, što je izazov za sve koji žele da osvoje rejting poene na domaćem terenu. Poslednje dvije subote u mjesecu su rezervisane za popularne “cuger” turnire, a ovi ciklusi će se nastaviti iz mjeseca u mjesec do kraja godine.”- zaključuje Korać.

ŠK Budućnost će u februaru upisati i novu generaciju polaznika Škole šaha, koje u tri nivoa vode reprezentativac Crne Gore Velemajstor Nikola Đukić, prekaljeni šahovski trener Fide majstor Radojica Dabetić i najzaslužniji za omasovljavanje rada sa školskim uzrastom šahovskih talenata, Fide majstor Sreten Đukanović.

"Uprava kluba se, na početku takmičarske 2019. godine zahvaljuje kompanijama i institucijama koje su podržale ŠK Budućnost i značajno doprinijeli radu I razvoju crnogorskog šaha kao i u osvajanju svih titula za koje se klub nadmetao, a to su prije svih Šahovski savez Crne Gore, Aerodromi Crne Gore, Kompanija “13. Jul Plantaže”, Lovćen životna osiguranja, Vodovod – Podgorica, Ministarstvo sporta, Opština Podgorica, i drugi sa kojima klub najavljuje nove titule i u narednom periodu i dostojanstveno obilježavanje 70 godina postojanja kluba", navodi se u saopštenju kluba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.