Nikoli i Nadi 70 godina su se putevi razilazili: Sreli se u staračkom domu i vjenčali(FOTO)
Foto: Screenshot/RTS

Sasvim sigurni da su srodne duše

Nikoli i Nadi 70 godina su se putevi razilazili: Sreli se u staračkom domu i vjenčali(FOTO)

Nikola i Nada Vitković su penzioneri koji su nedavno obilježili sedam decenija poznanstva. Evo zašto i dalje vjeruju u pravu ljubav.

Kažu da ljubav ne zna za godine, a to bi vjerovatno mogla da potvrdi i priča u domu za stare na Voždovcu.

Zajednička sobica staračkog doma njihovo je, kako kažu, novo gnijezdo. I baš tu ih je ekipa RTS-a i našla – penzionere Nadu i Nikolu. Putevi su im se decenijama razilazili, a potom ponovo ukrstili. A sve je počelo prije 70 godina.

„Ona je imala komšiju, a u tom komšiluku ja sam imao druga. Ja sam imao motor, a on je bio mehaničar, pa sam ja često opravljao motore i tako. Ona se šetala i ja sam je vidio kroz ogradu. Ona malo pogleda na nas i tako je bila ta blizina, to me privlačilo“, počinje priču penzioner Nikola Vitaković.

Untitled

Foto: Screenshot/RTS

Nikolina supruga Nada Vitković kaže da ne bi vjerovala da joj je neko rekao da će se udati za njega poslije toliko godine.

„Ja bih rekla – hajde, šta pričaš bez veze“, kaže Nada.

Nikola je prevalio devedesetu godinu, a Nada ima devet manje. I dalje se sjećaju simpatija iz komšiluka i lako objašnjavaju zašto u mladosti nisu bili par.

„Ona je bila u dvorištu, imala je oca, majku, nisam ja mogao da idem tamo, i onda kroz ogradu se pogledamo, popričamo, i ja na motor i ja odem“, objašnjava Nikola.

Jedan rastanak značio je i to da se neće sresti više od 30 godina. U međuvremenu, zasnovali su svoje porodice, a potom sasvim neočekivano ponovo se sreli.

"Posle je ona došla u preduzeće, mi smo radili i to je stvorilo još veću blizinu. Mi smo tu bili svakodnevno, vidjeli se, popričali, i tako, vrijeme je učinilo svoje“, priseća se Nikola ponovnih susreta.

qqqq

Foto: Screenshot/RTS

Nada kaže da, kad su se sreli posle toliko godina, bilo joj je drago što su se vidjeli.

„Međutim, nije ništa iskrslo, neka simpatija jača nego prema drugim kolegama, sve dok nisu iskrsli problemi u braku, u životu i mom i njegovom. A onda čovjek uvijek traži srodnu dušu sa kim bi popričao malo“, navodi Nada.

Danas su sasvim sigurni da su srodne duše. Vjenčali su se na pragu penzije, i kažu da je vrijedelo toliko čekati da budu zajedno. Uživaju u garsonjeri staračkog doma i poslije svega vjeruju u ljubav.

Nikola kaže da sve imaju, i ljubav i slogu. 

„I sto godina da živim kad bih mogao, ja bih volio da živim sto godina, jer mi stvarno ništa ne smeta, ja volim život“, kaže Nikola.

A vole i da izlaze i druže se, proslavljaju godišnjice i rođendane. I imaju zajedničku strast prema putovanjima. Šetajući po kraju, čekaju da prođe zima. S prvim proljećnim danima eto njih u Moskvi.

Izvor: RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.