Lovci spasili srndaća koji je povrijeđen u saobraćaju
Foto: Podgorički vremeplov

Pružili mu utočište za oporavak

Lovci spasili srndaća koji je povrijeđen u saobraćaju

Članovi Lovačkog društva Hajla, uz pomoć Veterinarske službe, uspješno su sproveli akciju spašavanja srndaća, starog oko godinu, koji je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu u selu Bać, u blizini tamošnje osnovne škole, piše Pobjeda.

Životinju je udario automobil na magistrali oko 23 sata, dok je lizala so koja je posuta po kolovozu zbog sprečavanja poledice.

Nakon što je udario životinju, vozač automobila se udaljio ostavivši srndaća u dubokom snijegu, sa polomljenom prednjom desnom nogom.

Prema riječima Mehdije Murića, portparola Hajle, povrijeđenu životinju je primijetio neko od mještana Baća i alarmirao lovce.

“Srndać je imao sreće jer ga je na vrijeme primijetio mještanin Idriz Murić, koji je odmah obavijestio predsjednika LD Hajla, Etema Murića, koji je brzo došao jer živi blizu mjesta gdje se desila saobraćajna nezgoda, a potom je pozvao veterinara Denisa Pepića, koji je takođe u najkraćem roku došao i pružio pomoć povrijeđenoj životinji. Pepić je odmah srndaću uradio imobilizaciju slomljene noge, a potom su životinju smjestili u pomoćnoj zgradi ovdašnjeg lovočuvara Rešada Kurbardovića, gdje se životinja oporavlja”,  ispričao je Murić Pobjedi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.