Izvučeno tijelo 12-godišnje djevojčice, potraga se nastavlja sjutra
Foto:Rtcg

Nesreća na Skadarskom jezeru

Izvučeno tijelo 12-godišnje djevojčice, potraga se nastavlja sjutra

Tijelo 12-godišnje djevojčice N.K. koja je stradala kada se prekjuče prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru izvučeno je danas oko 12 sati i 30 minuta.

Ekipama je ostalo da pronađu i izvuku tijela Ratka Kumburovića i Podgoričanina Darka Vujoševića. Ali potraga će biti nastavljena sjutra.

Podsjećamo, potraga za tri osobe koje su nestala prilikom nesreće na Skadarskom jezeru kada se prevrnuo čamac nastavljena je jutros.

Direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica, kazao je, gostujući u Jutranjem programu TVCG, da će na terenu i danas biti sve službe.

“Novina je da će danas doći ronioci sa sonarima da se uključe u potragu, tako da se nadamo da će biti boljih rezultata”, kazao je Klica.

U pitanju su specijalni aparati koji skeniraju dno.

Direktor Regionalnog ronilačkog centra, Veselin Mijajlović kazao je u jutarnjem programu TV Vijesti da je juče traganje bilo veoma teško.

"Pod vodom se praktično ne vidi ništa. Ima dosta stabala, korijena, grana, i nekoliko se puta desilo da su naši ronioci bili zaglavljeni u tim korijenima i to je bilo zaista teško.", rekao je Mijajlović. 

Potraga su otežavala jaka vodena strujanja, jer to je dio rijeke koji se uliva u Skadarsko jezero i voda je prilično brza, a pored toga što je brza izuzetno je mutna i ne vidi se ništa. I juče se tragalo sa jednim sonarom.

"Spuštali smo se na mjesta gdje smo sumnjali da može biti tijelo, ali ispostavilo se da su to samo stabla, tako da ćemo danas sa ovim jačim aparatom pokušati da prvo skeniramo dno i to ćemo raditi od 8.30, 9 do 11.30, 12 kada će naši ronioci zaroniti. Biće sunčan dan, pa možda neka svjetlost prodre i do rječnog dna i da naši ronioci pokušaju da nešto danas urade, da pronađemo ta tijela. Nećemo odustati, danas ćemo raditi u punom sastavu, biće organizovana, tri ronilačka tima, cijeli dan ćemo biti pod vodom", kazao je Mijajlović za "Boje jutra".

U nesreći koja se dogodila u nedjelju na Skadarskom jezeru, kada se prevrnuo brodić u kojem je bilo devetoro ljudi, stradale su četiri osobe.Trudnica Jana Kumborović, njen suprug Ratko i njihovo dvanaestodišnje dijete utopili su se vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru.

Utopio se i njihov prijatelj, Podgoričanin Darko Vujošević, koji je pokušao da ih spasi.

Monah manastira Vranjine Goran Kempanov, koji je upravljao barkom koja se izvrnula, je uhapšen zbog ove nesreće i određeno mu je tužilačko zadržavanje do 72 sata.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.