Saslušano 16 članova škaljarskog klana zbog ubistva Ćupića
Foto:Anadolija

Likvidacija u Podgorici

Saslušano 16 članova škaljarskog klana zbog ubistva Ćupića

U potrazi za podacima koji bi im omogućili identifikaciju napadača koji su aktivirali eksplozivnu napravu na vozilu Cetinjanina Nikole Ćupića (34), pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica saslušali su više osoba, među kojima i 16 pripadnika takozvanog škaljarskog klana, piše Dan.

Istražitelji su sigurni da je surova likvidacija Cetinjanina nastavak rata kotorskih kriminalnih klanova. Pošto je Ćupić, prema policijskim evidencijama, bio blizak “kavačkom klanu“, u fokusu inspektora odmah su se našli pripadnici njima suprotstavljene kriminalne grupe.

Tokom jučerašnjeg dana u Podgorici i Cetinju privedeno je čak 16 osoba koje se povezuju sa „škaljarcima”, a nema podataka da je neko od njih zadržan jer zasad nema osnova za sumnju u njihovu umiješanost u ovo ubistvo.

Istražitelji su odmah nakon likvidacije sakupili podatke o navikama i kretanju likvidiranog Cetinjanina. Provjeravali su njegove kontakte i s kim se sastajao. Sa više lokacija kojima je prošao i na kojima je, prema izjavama članova njegove porodice i prijatelja, boravio izuzeti su snimci sa nadzornih kamera, navodi list.

Sve ovo rađeno je kako bi se provjerilo da li se na tim snimcima pojavljuju isti automobil ili iste osobe koje bi mogle biti napadači na Ćupića.

On je ubijen prekjuče, u stravičnom atentatu u centru Podgorice. Zasad neidentifikovani napadači postavili su ispod njegovog vozila eksplozivnu napravu velike razorne moći. Cetinjanina su pratili od kuće da bi izabrali pogodan momenat da aktiviraju bombu. To su uradili oko 10.40 u Ulici Novaka Miloševa.

Ćupić je od siline eksplozije ispao kroz šoferšajbnu. Bio je svjestan kada je policija stigla na mjesto dešavanja. Sa teškim povredama opasnim po život prevezen je u Urgentni centar, gdje su ljekari pokušali da ga reanimiraju. Nažalost, napori ljekara bili su uzaludni, podsjeća Dan.

Istragom je utvrđeno da je eksploziv bio postavljen ispod sjedišta suvozača. Nema podataka kada je to urađeno, kao ni koliko dugo je Ćupić praćen.

Prema nezvaničnim saznanjima, Ćupić je neposredno prije eksplozije izašao iz stana obližnje zgrade.

Ubijeni Ćupić bio je u policijskoj evidenciji i privođen zbog nedozvoljenog držanja oružja i droge.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.