U ovom hotelu možete dobiti besplatnu sobu, ali samo pod jednim uslovom!
Foto: Ilustracija

Da li biste i vi izdržali?

U ovom hotelu možete dobiti besplatnu sobu, ali samo pod jednim uslovom!

„The Check Out Suite“ apartmani u okviru hotela Belor u Geteborgu u Švedskoj nemaju baš klasičan sistem plaćanja već on zavisi od toga koliko vremena gosti provode na društvenim mrežama.

Što više surfujete po Fejsbuku ili Instagramu to će cijena noćenja biti veća. Dakle, ako se uzdržite od posjete društvenim mrežama, dobićete besplatnu sobu! 

E, sad pitate se – kako će hotel znati da li ste uopšte posjetili društvenu mrežu? 

Unutar apartmana nalazili se lapmpa Skarmfri. Ova mala stona lampa se automatski uključuje kada se gost poveže na hotelsku wi-fi mrežu, bilježi njegovo vrijeme provedeno na mreži, ali i na kojim sajtovima je boravio. Prvih 30 minuta lampa sija bijelim svjetlom, koje se potom pretvara u crveno. 

Zapravo se radi o unaprijed određenoj tarifi. Čim gost uđe u sobu cijena sobe je 0 dolara, a kada lampa zasija crveno počinje tarifiranje slično taksimetru koje ide do standardne cijene sobe. 

U pitanju je akcija koju zajedničkim snagama sprovode hotel i osiguravajuća kompanija sa ciljem promocije digitalnog zdravlja i očuvanja uobičajenih aktivnosti. 

Da li biste vi izdržali da ne posjetite društvene mreže zarad besplatne sobe?

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.