Hrvatska priznala Gvaida za predsjednika Venecuele
Foto: Tanjug /AP

Hrvatska priznala Gvaida za predsjednika Venecuele

Hrvatska je priznala predsjednika Nacionalne skupštine Venecuele Huana Gvaida za privremenog predsjednika te zemlje.

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske objavilo je saopštenje o stanju u Venecueli iz kog je jasno da Hrvatska podržava Gvaida.

"Hrvatska podržava demokratski izabrana legitimna tijela Venecuele, Nacionalnu skupštinu i njenog predsjednika, da u skladu s Ustavom u svojstvu privremenog predsjednika sprovede slobodne, pravedne i demokratske predsjedničke izbore i osigura legitimitet institucija. U tom se pogledu Hrvatska u zajedničkoj izjavi pridružila drugim državama članicama EU-a", navodi se, između ostalog, u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske.

Ističe se i da je Hrvatska zabrinuta najnovijim događanjima u Venecueli, te daljim produbljivanjem političke, ekonomske i humanitarne krize.

Najmanje četrnaest zemalja EU priznalo je Gvaida za predsjednika koji bi imao zadatak da organizuje nove izbore.

Index.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.