Knin: U naplatu duga sa automatskom puškom, pucao po kući dužnika
ilustracija

Hrvatska

Knin: U naplatu duga sa automatskom puškom, pucao po kući dužnika

Pijani muškarac u Kninu pokušao je naplatiti dug od dužnika, a zatim mu je pucao po kući. Policija mu je pronašla hrpu municije kod kuće.

Osumnjičeni je 2. februara oko 12 sati u Kninu, u alkoholisanom stanju, došao u porodičnu kuću 34-godišnjaka s namjerom naplati dug koju mu 34-godišnjak duguje. Tom prilikom, kada nije u kući zatekao 34-godišnjaka, osumnjičeni je, zbog naplate tog duga, verbalno napao 68-godišnjaka, koji se, uz 33-godišnjaka, zatekao u svojoj kući, nakon čega ga je 68-godišnjak potjerao, piše Jutarnji.hr.

Potom se osumnjičeni oko 18 sati ponovno vratio do porodične kuće 68-godišnjaka, u kojoj je tom prilikom bio i 33-godišnjak, kada je iz automatske puške u kuću ispalio dva hica i tri hica u nepoznatom smjeru, a nakon što mu jedan metak nije ispalio, pušku i tri okvira sa municijom je odbacio u blizini zaseoka Bradaši, gdje je pronađena puška s i 88 komada municije, prilikom pretrage tog područja.

Tokom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je dobrovoljno predao dva šanžera automatske puške jedan ispunjen s 14 komada metaka, drugi s 26 , jednu pušku, s 20 metaka , i još jednu poluautomatsku pušku, što sve je osumnjičeni neovlašćeno posjedovao.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden.

Jutarnji.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.