Knežević: Nijesam imao namjeru da uvlačim Bana i Mihailovića
Duško Knežević

Knežević: Nijesam imao namjeru da uvlačim Bana i Mihailovića

Dušan Ban je propustio je da kaže najvažnije, a to je da je to zapravo Đukanovićev novac koji su oni u Švajcarskoj držali na svoja imena, saopštio je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

On je reagovao na saopštenje Ban a u vezi sa kreditom u iznosu od milion i po eura Đukanovića kod Pireus banke. Njegov i novac njegovog druga Željka Mihajlovića je upotrijebljen kao kolateral za pomenuti kredit preko Kneževićeve firma. Kako je saopštio, nakon 11 i po godina, Duško Knežević sa čijom firmom je sklopljen ugovor nije vratio sav novac.

Knežević je naveo i da nije imao namjeru da uvlači Duška Bana i posebno Mihailovića, koji je poštovan porodičan čovjek kada je kako kaže "obznanio odakle Đukanoviću prvi milion"

“Nikada sa njima nisam imao bilo kakve poslovne odnose niti pravio dogovor o ovom aranžmanu. Dogovarao sam se Milom Đukanovićem. Đukanović mi je rekao da su to njegove pare koje su formalno vode u Švajcarskoj na računima njegovih prijatelja Duška Bana i Željka Mihailovića. Novcem je upravljao Dejan Ban po Đukanovićevim instrukcijama”, kazao je Knežević.

Navodi i da mu je Đukanović kazao su to pare od tranzita cigara i poslova koje su zajedno obavljali.

“Pitao me je da li imam neku mogućnost da ove pare dođu legalnim bankarskim kreditima iz inostranstva na njegov račun. Nakon toga sam osmislio način da moja firma garantuje za Đukanovićev kredit, a da novac  iz Švajcarske prije toga bude uplaćen na račun moje firme. Sve se završilo tako što je Đukanović dobio kredit, a ja sam mu kasnije donio 1,5 miliona keša, koji je svakako bio njegov. U jednom momentu je počeo da se “ne sjeća”, jer je “mislio da je to donacija za DPS”, navodi Knežević.

Navodi da jepo dobijanju kredita, on bio zadužen za fiktivnu berzansku transakciju akcijama Prve banke, na osnovu koje je Đukanović zaradio višestruko.

“Ne znam zašto me nepismeni švercer cigara, Ban, naziva digitalni Jezda sa torbama, kada zna da te torbe i vreće nijesu bile za mene, nego za gospodara Mila Đukanovića. Prošle godine me pozvao na kafu u Hilton i rekao mi da su pare koje su korišćene za Milov kredit njegove i ja treba da mu ih vratim. Odgovorio sam mu da ja nikada o tom aranžmanu nijesam pričao sa njim nego sa Đukanovićem i da sam te pare vratio Đukanoviću”, rekao je Knežević.

Knežević poziva Bana da otkrije koji su to računi i koje su to banke sa kojih je plaćao, odnosno na kojima je čuvao novac Mila Đukanovića.Tvrdi da je Duško Ban Pomorski saobraćaj kupio zahvaljujući njemu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.